Archive for May, 2009

Miting aviatic Targu Mures

12 May 09 10:00 am

In sfarsit a sosit si ziua de 9 mai. De mult asteptam momentul, mai ales ca nu am mai zburat din decembrie. Nu am avut ocazia sa zbor la miting, dar macar am stat in preajma avioanelor si mi-am mai alinat dorul. Organizarea a fost buna, singura problema a fost ora inceperii mitingului, care nu s-a respectat (a inceput mai devreme) si astfel multi au pierdut o parte din reprezentatii. Eu l-am sunat din timp pe instructorul meu de zbor, Csabi, care m-a sfatuit sa fiu in jur de 10 la aerodrom. Si nu am regretat, la 10:30 au iesit primele avioane ultrausoare.
A urmat demonstratia de maiestrie a lui Catalin Prunariu.

13373 13370

Parasutistii din pacate nu au avut parte de cea mai linistita atmosfera, dar oricum ne-au delectat si amuzat in egala masura.

Show me more… »

Castelul Luncani

8:38 am

Si ca sa raman in spiritul castelelor romanesti parasite si aproape demolate, am facut o vizita si la Castelul Kemény-Bánffy din Luncani, la intoarcerea de la mitingul aviatic din Tg Mures. Ca si celelalta castele ale contelui Miklós Bánffy, castelul din Luncani impresioneaza prin “ceea ce a fost odata”, un adevarat muzeu de tablouri si opere de arta. Din pacate acum de-abia se tine pe picioare.
Interesant este ca ultimul mostenitor a donat castelul (cu toate bunurile lui, incluzand tablori) si terenul aferent, unui “Centrul de calificare pentru integrarea tinerilor defavorizati social”, centru care dupa cum se poate vedea in ultima poza pare a avea o activitate intensa si sustinuta.

13331 13334 13328
13337 13325