Archive for September, 2008

Zi de zbor in Dezmir

29 September 08 7:53 am

Dupa mai bine de 2 saptamani de vreme de toamna, cu ploi marunte si ceata, iata ca sambata (in sfarsit!!!) am primit telefonul mult asteptat de la instructor. Astazi se zboara!!!!
Nu prea stiu daca a fost aglomerat sau nu pana la aerodrom, daca m-am enervat sau nu in trafic, stiu ca am ajuns inaintea instructorului. Dar am avut cu ce sa-mi omor timpul admirand o motoparapanta care facea ture la verticala aerodromului.
Apoi toate au intrat in normal: tras avionul pe pista, desfacut si strans husele de pe el, rupt uleiul, tura de verificare, incalzirea…

12692
12701
12695

Vantul era calm, foarte calm. Maneca de vant era aproape nemiscata. Nu mai avusesem parte niciodata de o asemenea zi. Asa ca, motoarele in plin si “take-off”!
Intr-adevar, sus simteai ca plutesti. Motorul torcea cuminte, avionul de data asta linistit, ca un cal naravas imblanzit asculta de mansa. A fost o experienta inedita, fara discutie!

12698
12704
12707

Festivalul Sarmalelor

23 September 08 11:18 am

Frig, vant, ploaie…ultimul lucru pe care ti-l doresti pe o vreme de asta este sa iesi din casa. Dar mi-era prea pofta de sarmale, iar mirosul de mirodenii si fum de lemne de brad se simtea pana in Cluj, asa ca directia Praid.

Am oprit la salina, ne-am invartit putin prin strafundurile pamantului, si obositi si bine infometati, ne-am pornit spre centrul satului, unde s-a organizat festivalul. Nu am calculat foarte bine distantele, asa ca ne-a luat vreo 30 minute sa ajungem. Nu-i nimic, doar la mancare mergem!

Show me more… »