Zilele Portilor deschise

20 July 10 1:19 pm

Ca de obicei, concediul se termina cu un miting aviatic, mai precis Zilele Portilor Deschise de la Baza Aeriana 71 Campia Turzii. Chiar daca am ajuns acasa sambata pe la 3 dimineata, duminica la 10 eram prezenti pe pista aerodromului. Toti 3. Caldura mare, mon cher, dar nu atat de la soarele arzator cat de la ajutajele incinse ale motoarelor de MIG.
Mitingul de anul asta as putea spune ca a fost unul special. La inceput au evoluat reprezentantii aviatiei ultrausoare. Am admirat cateva Sting-uri, un Festival si un Sportstar, apoi ne-au lasat cu ochii in soare o formatie de 2 Dynamics-uri pilotate excelent. Ce mandru am fost cand mi-am recunoscut instructorul de zbor la mansa unuia din Stinguri, era ca si cum as fi fost acolo cu ei.

Este de laudat initiativa si efortul organizatorilor de a pune in scena un adevarat spectacol aerian, nu doar o defilare a minunatelor zburatoare. Subiectul a fost un atac combinat asupra unui obiectiv la sol. Prima data MIG-urile 21 echipate pentru varianta de atac aer-sol au simulat un bombardament al obiectivului, in timp ce alte MIG-uri au simulat o lupta aeriana. Apoi fortele terestre sprijinite de 5 elicoptere Puma Socat au atacat inamicul iar la sfarsit un alt Socat Medevac echipat pentru operatiuni de salvare a evacuat ranitii din teatrul de operatiuni. Exploziile simulate ale bombelor si rafalele de mitraliera au constituit, in afara de zburatoare, deliciul publicului.
Apoi, dupa o trecere in formatie a MIG-urilor si a elicopterelor, acestea din urma s-au asezat cuminti in fata publicului, dupa ce ne-au aratat ce inseamna un dans sincron cu 6 elicoptere la 3 metrii de sol. A fost tare bine cu ventilatoarele astea uriase in fata noastra, am mai uitat de canicula. Finalul a constat in defilarea tuturor MIG-urilor care au evoluat in spectacol, prin fata publicului, si s-au oprit chiar in mijlocul bretelei.
Am stat la coada in soare ca sa putem face poze cu avioanele si cu pilotii. M-am bucurat ca Atilla Goger, in calitate doar de spectator de data asta, mi-a facut onoarea sa faca o poza cu fiica-mea. Si dupa o luunga asteptare am prins o poza si cu Dorin Seghedi, asaltat de lume dupa ce a coborat din MIG.

IMGP2443
IMGP2542
IMGP2568
IMGP2589
IMGP2668
IMGP2674
IMGP2679

La Multi Ani tuturor zburatorilor cu ocazia zilei noastre!

No Responses to “Zilele Portilor deschise”

Care to comment?