Croatia reloaded

19 July 10 2:58 pm

  Imi place la nebunie Croatia. Imi plac plajele, imi plac oamenii, locurile, istoria, marea. Nu ma satur de marea lor albastra verzuie si plajele lor cu pietricele. Pentru prima data imi place la mare, eu fiind un iubitor al drumetiilor montane.
  Asa ca iata-ma la mare din nou. De data asta in formatie extinsa. Drum lung si obositor, dar ce conteaza cand stii ca te asteapta o baie racoroasa si o bere Karlovacko pe o briza usoara de mare. Anul asta am fost, da, am fost in Pula. De fapt intr-un satulet de langa, Pjescana Uvala.

IMGP2004
IMGP2297
IMGP2313


  Nu se putea sa nu vizitam si infamul oras, cel putin pentru noi romanii. Eu nu am fost impresionat (si stiu ca acum am starnit un zambet), dar e un oras destul de industrial. Totusi sunt locuri frumoase de vizitat. Arena romana gazduieste si astazi spectacole, demonstrand cat de bine se pot valorifica site-urile istorice.

IMGP1935

  Nu a durat mult pana am gasit si un aerodrom in zona, ca doar nu se putea altfel. Pentru 380 kune (50 euro) un pilot foarte vorbaret si bine dispus ne-a facut o tura a intregii zone, de la Medulin, Premantura, Pula si un parc national de insule care odinioara reprezentau linia de fortificatii a imperiului Austro-Ungar si mai recent resedinta de vara a lui Tito, Brijuni National Park. Ca sa fiu sincer, pozele nu sunt facute de mine. Eu eram prea ocupat cu pilotatul minunatului Cessna 172 Skyhawk II. Dar trebuie sa recunosc ca sunt foarte reusite.

IMGP2026
IMGP2070
IMGP2103
IMGP2122
IMGP2133
IMGP2181

  Un oras cu adevarat interesant din Istria este Rovinj. Influenta italiana este foarte evidenta aici, de la arhitectura la gastronomie. Un port aglomerat, cu multe terase cu specific pescaresc. Rovinj este vestit pentru apusurile superbe. De cum intrii in oras te domina turla bisericii sf. Eufemia. In varful turlei este o statuie care se invarte, si dupa pozitia ei pescarii stiu cum va fi vremea. Se pare ca dupa restaurarea ei nu mai e chiar asa precisa (imi inchipui cine a lucrat la restaurare).

IMGP2321
IMGP2324
IMGP2328
IMGP2358
IMGP2399
IMGP2405

Cam asta e. Arhiva completa de poze aici. Aa, si sa nu uit, Bianca a savurat din plin aerosolii si marea.

IMGP1941
IMGP2269

No Responses to “Croatia reloaded”

Care to comment?